Novosti

Kako smo opremili edukacioni kutak udruženja Igra


Prostorije udruženja Igra sada imaju novi edukacioni kutak opremljen računarima, LED TV-om, opremom za prezentacije i kompletnim setom nameštaja. U prevodu, korisnici sada imaju moderan prostor za edukaciju, rad, ali i zabavu. Prostor u kome će moći da pišu biografije, izrađuju prezentacije, uče..Ideja je da se pomogne korisnicima baš u vezi sa tim elementarnim pitanjima, kako bi se uz pomoć radnika Udruženja što bolje pripremili za samostalni život i uključili u zajednicu.

Radnici kompanije su sa radošću posetili prostorije Udruženja, kome su donirani svi prihodi četvrtog izdanja konferencije Change, koja je održana krajem septembra. Tako su podržani napori udruženja u sprovođenju programa podrške mladima iz socijalne ustanove prilikom njihovog osamostaljivanja i uključivanja u život zajednice.

„KING ICT je za nas i naše korisnike napravio zaista veliku stvar. Nešto, čiji se značaj ne može rečima opisati. Prostoriju koju su uredili koristimo za radionice, grupni rad, supervizije, sastanke, individualni rad, superviziju, sastanke, individualni rad, savetovanje, edukacije, kao i za slobodno vreme dece i mladih. Sada imamo i veći broj računara, na kojima mladi koji su izašli iz domova i hraniteljskih porodica mogu tražiti posao, stan, sticati nova znanja i veštine i istraživati sadržaje koji će im uveliko pomoći u samostalnom životu, kao i za slobodno vreme.“, navela je Maja Malčić, stručna saradnica u udruženju Igra.

„Deca koja dolaze imaju raznovrsnije sadržaje koje mogu koristiti, a učesnici naših edukacija imaju prijatniji i funkcionalniji prostor za rad. Benefiti su zaista mnogostruki, teško ih je nabrojati. Srećni smo i ponosni što je KING ICT odabrao i prepoznao nas i naš rad, trud i predanost našim korisnicima. Ovim smo dobili vetar u leđa i zaista smo im neizmerno zahvalni na tome“, dodala je.

 „Srećan sam što sam uopšte dobio priliku da učestvujem u ovoj akciji. Najlakši posao zapravo je bio sastaviti elemente i urediti prostor. Zahvaljujući Change konferenciji i svima onima koji su kupili ulaznice, mogu reći da smo napravili dobro delo i to baš u vreme kada Božić Bata sastavlja svoju listu za poklone“, naglasio je simpatični Anto Tomaš, inače Administrator baza podataka u KING ICT-u, koji je učestvovao u akciji.

O tome koliko mladima znači inicijativa ovakve vrste, možda najbolje svedoči priča KING-ovog saradnika u ljudskim resursima. „Dok sam pre nekoliko meseci volontirao u Udruženju, prišao mi je mladić koji želi da postane Software Developer. Iako je nedavno stekao zanimanje vodoinstalatera, samostalno uči programiranje. Pozvao sam ga na ChangeCon da se druži s nama. Odazvao se, čak smo se i fotografisali zajedno, a fotku sam mu dao tog dana na konferenciji. Na otvaranje prostorija udruženja Igra došla je njegova sestra. Pitao sam za njega, a ona mi je rekla da je baš tu fotografiju stavio na policu ormara u domu.“, s osmehom je ispričao Željko Sitar.

Udruženje Igra, već dugi niz godina na razne načine pomaže i pruža podršku deci i mladima bez adekvatne roditeljske brige i deci i mladima s problemima u ponašanju koji odrastaju ili su odrastali u domovima i hraniteljskim porodicama, sprovodi preventivne programe za decu, pruža savetodavnu i psihoterapijsku podršku deci, mladima i porodicama i sprovodi razne edukacije za stručnjake.

Iz KING ICT-a poručuju kako će rado nastaviti da se uključuju u humanitarne akcije, a priče poput ove, kažu, još su veći podsticaj da nastave da pružaju ruku onima kojima je to potrebno.